Sverige
19 augusti 2016 13:59

Hästsporten hotas av bristen på frivilliga

De är många, de är engagerade och de är hängivna. Men de krymper i antal. Vi pratar om de ideella krafterna, om eldsjälarna och om de som bär en bom eller två en gång per år. Alla är lika viktiga. För utan funktionärer – inga arrangemang.

Hästsporten hotas av bristen på frivilliga
Hästsporten behöver fler av Stephanie Brandelius sort. Hon utsågs förra året till Årets Eldsjäl av Svenska Ridsportförbundet. Photographer Roland Thunholm

Utan de frivilliga insatserna stannar förenings-Sverige. Att många ridskoleverksamheter då skulle få svårt att överleva är ingen hemlighet, men vad händer med tävlingar och avels­arrangemang när antalet eldsjälar sinar?

Läs i Ridsport nummer 16 om ridklubbarna som lyckats engagera sina medlemmar, vad skatteverket säger om ersättning till frivilliga och vad som krävs för att trygghet och arbetsglädje ska infinna sig för både anställd personal och ideellt arbetande styrelser.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden