Sverige
29 januari 2017 21:50

JFK öppnar – lånelådor finns till tveksamma elever

Diskussionerna kring att rida eller inte rida i ridskor av läder innan ridklubben är sanerad har varit många. Att Jönköpings Fältrittklubb öppnar i morgon som planerat är i alla fall säkert - och klubben har ordnat lånelådor till tveksamma elever.

JFK öppnar – lånelådor finns till tveksamma elever
Nu kan Jököpings Fältrittklubb äntligen öppna igen (arkivbild)

Efter det långdragna kvarkautbrottet kan nu Jönköpings Fältrittklubb öppna delar av sin verksamhet i morgon, måndag.
– Ja, det är tanken, säger klubbens ordförande Kicki Alm till Ridsport.

Under veckan har elever protesterat mot att de uppmanats att inte rida i ridskor eller ridstövlar av läder innan ridskolan är sanerad. Nu ser det ut som det lugnat sig på den fronten.
– Det var lite missförstånd med hur man har lagt fram det, säger Kicki Alm och syftar på de tillfälliga restriktioner som alla elever måste följa innan ridklubben är helt sanerad och restriktionsfri.
– Det finns fortfarande elever som är tveksamma men vi har gjort allt vi kan, säger Kicki Alm, och berättar att klubben samlat ihop till lånelådor så att verksamheten kan komma igång.

Elevunderlag för att starta ridklektionerna igen finns i alla fall, och Kicki Alm menar att det inte finns så mycket mer de kan göra för de elever som är tveksamma.
– Vill man inte så vill man inte, säger Kicki Alm.

Det har dessutom blivit lite ändringar kring restriktionerna. Informationen som gäller nu är att det räcker med att doppa sina ridskor i Virkon och sedan låta dem självtorka och man behöver inte längre ha dem i ett bad i 15 minuter om man har väldigt känsliga skor.

När nu verksamheten kommer igång igen på storhästsidan ser Kicki Alm fram emot att det hela snart ska vara över, och att de även kommer kunna locka tillbaka sina tävlingsryttare.
– Men vi vågar inte pusta ut riktigt ännu, säger Kicki Alm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden