Sverige
2 mars 2017 16:57

Bilist åtalas för kuskmisshandel

Mannen som körde om hästekipaget slet ner kvinnan och misshandlade henne. Det har både kvinnan och vittnen berättat för polisen, och nu åtalas mannen för misshandel.

Bilist åtalas för kuskmisshandel
Bilisten tvärstannade och ska enligt vittnen ha misshandlat kusken. Arkivbild: Istock

Det var i november som den uppmärksammade händelsen utspelade sig i Halland.

Kvinnan som var ute och körde sin häst signalerade till en bilist att sakta ner vid omkörningen. Strax därpå tvärstannade den manliga föraren i bilen. Kvinnan har berättat i polisförhör hur mannen slet ned henne och misshandlade hennes inför hennes dotter. Bland annat ska mannen ha dunkat kvinnans huvud i marken, skriver Hallandsposten.

Bilisten har enligt Hallandsposten å sin sida uppgivit i polisförhör att kvinnan ska ha kastat något mot bilens vindruta och att han sedan bara ska ha pratat med henne samt tagit tag i hennes jacka. Bilistens fru som satt i bilen har i polisförhör däremot berättat en historia som påminner om hästägarens, förutom att grovt våld ska ha förekommit.

Ett närboende vittne som skyndade till platsen stärker kuskens version av händelseförloppet. Vittnet har berättat för polisen hur han såg mannen slå kusken och hur hörde dunsarna av slagen.

Mannen åtalas nu för misshandel och det hela ska därmed avgöras i domstol.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden