Sverige
13 mars 2017 09:47

Stallägare dömd för hot mot hästägare

En stallägare i Norrtälje kommun hotade två hästägare med stryk när de skulle flytta sina hästar från stallet. Nu har mannen dömts till böter för hoten.

Stallägare dömd för hot mot hästägare
Stallägaren döms till dagsböter för olaga hot. (Arkivbild) Lotta Gyllensten

När ett par i Norrtälje skulle flytta sina hästar från ett inackorderingsstall uppstod en diskussion med stallets ena delägare när de kom för att hämta sina saker, skriver Norrtelje Tidning.
Delägaren undrade varför paret hade spridit i media att det fanns brister i stallet och inför ögonen på två anställda hotade han till sist både mannen och kvinnan med stryk.

Stallägaren ska även bland annat ha kallat mannen för ”hjärndöd idiot” och när kvinnan gick emellan de två männen fick hon höra ”Håll käften, annars får du stryk”.

Stallägaren har medgett att de munhöggs, men nekar till hoten. Likväl döms han till dagsböter på totalt 12 000 kronor för olaga hot, nära två år efter att händelsen inträffade i maj 2015.

Norrtelje Tidning rapporterar att det pågår en parallell, ännu inte avgjord, rättsprocess där stallägaren har stämt paret på 280 000 kronor för uteblivna stallhyror.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden