Sverige
18 mars 2017 08:47

Ung hingst spårlöst borta

En ettårig nordsvensk hingst har försvunnit spårlöst från sin hage, berättar ägaren Yvonne Gustafsson som befarar att han har stulits.

Ung hingst spårlöst borta
Hingsten till vänster i bild på ett foto från i somras.

Ägaren berättar att när hon kom hem efter att ha varit borta under tisdagen saknades den ettåriga hingsten från hagen. Han går i lösdrift tillsammans med sin mamma och andra hästar på gården i Krokoms kommun.
– Det finns inte ett spår, ingenting, Hade han råkat komma ut genom staketet skulle han ha hållit sig utanför hagen – han är så mammakär, säger Yvonne Gustafsson.

Sökande har pågått under veckan, och trots polisanmälan och uppmärksamhet i bland annat Östersundsposten finns inga ledtrådar. Ägaren befarar att hästen har stulits och hoppas att hästfolk håller ögonen öppna, exempelvis om hingsten dyker upp i ett nytt stall.

Bilden ovan på hingsten och hans mamma är tagen i somras. Nu är hingsten 1,30-1,40 hög. Den som vet något kan kontakta polisen på 114 14.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden