Sverige
26 april 2017 09:35

12-årig flicka hotad i fölbråk

Efter en försäljning av en dräktig häst pågår ett bråk om vem fölet tillhör. En 12-årig flicka ska ha fått hotfulla meddelanden och nu är saken polisanmäld.

12-årig flicka hotad i fölbråk
Flickan har hotats i bråket om vem fölet tillhör. (Fölet på bilden har innget samband med texten)

Sydsvenskan berättar att en familj köpte en dräktig häst av en person i Skåne. Efter att fölet kommit till världen upstod bråk om vem fölet tillhör och den 12-åriga flickan i familjen som numera har stoet ska ha fått ta emot hotfulla sms. Meddelandena rubriceras som ofredande.

– Hästaffären ska vara upprinnelsen till det hela och det är den som familjen har köpt hästen från som ska ha riktat hoten mot flickan, säger Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge, till Ridsport.

Förundersökningsledaren berättar vidare att det inte framgår av anmälan om det var klart redan vid köpet att hästen var dräktig. Polisen utreder inte ägarskapet av fölet eftersom det är ett civilrättsligt ärende, utan fokuserar alltså på anmälan på ofredandet mot den 12-åriga flickan. De kan just nu inte inte lämna mer detaljer om hoten eller bakgrunden då utredningen precis har inletts.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden