Sverige
17 april 2017 13:30

Häst räddad ur brunn

En ardennerhäst smet ur hagen under annandagen och rasade ner i en brunn. Räddningstjänsten fick hjälpa till med att dra upp hästen och det hela slutade väl.

Häst räddad ur brunn
En ardennerhäst föll ner i en brunn under annandagen och fick hjälp av räddningstjänsten att ta sig upp (hästen på bilden har inget samband med artikeln)

Det var vid lunchtid under måndagen som Sörmlandskustens räddningstjänst fick larm om att en 2-årig ardenner ramlat ned i en brunn i Rogsta mellan Jönåker och Ålberga i Södermaland.

Räddningstjänsten var på plats 20 minuter senare och strax därefter kunde räddningsarbetet påbörjas. Donair, som hästen heter, fick band om magen och kunde snart hissas upp ur brunnen.

Södermanlands Nyheter berättar att Donair tagit sig ut ur hagen och sedan rasat ned i brunnen. Det låg en plåt över brunnen men den brast när hästen klev på den.

Länk till bilder från den dramatiska räddningen finns här.

Donair uppges må bra efter händelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden