Sverige
24 april 2017 19:05

Hästar skadade i stall – ägarna vädjar om tips

Flera gånger har någon person varit i stallet och skadat både hästar och förstört. Nu har stallets ägare fått nog och ber om hjälp i jakten på den skyldiga.

Hästar skadade i stall – ägarna vädjar om tips
Någon har varit i stallet om natten och orsakat stor skada. (Arkivbild)

”Detta har pågått länge nog och nu vill vi i stallet få slut på detta!  Därför går vi ut nu offentligt om det som skett i vårt stall. Allt är dokumenterat och polisanmält.”

Så skriver Stall Skogsmulle på sin Facebooksida i ett uppmärksammat inlägg där de beskriver det otäcka som har hänt i deras stall och visar bilder på såren.

Någon, eller några, har besökt stallet flera gånger. En av hästarna hade en natt i mars fått 18 sår för att några veckor senare få nio nya sår, skriver stallet. Även känselhår har klippts av och det har ställts till med skadegörelse i form av sönderskurna täcken, öppnade hagar och urinering i boxarna.

Händelserna är polisanmälda och stallet skriver att det troligen rör sig om en person med skostorlek 38–39 som är hästvan och har tillgång till bil. Stallet ligger avskilt på en gård i Norra Sunderbyn några hundra meter från väg 97 nordväst om Luleå.

”Polisen har en person som de misstänker men nu fattas bara ett avgörande tips för att få fast denna djurplågare” skriver stallet i sitt inlägg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden