Ägaren till hunden som orsakade den tragiska olyckan på Ekerö har inte kunnat identifieras (hunden på bilden har inget samband med texten).
Ägaren till hunden som orsakade den tragiska olyckan på Ekerö har inte kunnat identifieras (hunden på bilden har inget samband med texten).
Foto: iStockphoto

Hundägaren inte identifierad

Sverige  Ridsport skrev i går om en tragisk olycka på Ekerö där en lös hund resulterade att en häst fick avlivats efter att ha kraschat i ett träd. Polisen meddelar att man ännu inte kunnat identifiera hundägaren.

Det var i tisdags som en lös hund skrämde två ekipage på Ekerö strax utanför Stockholm. Efter en skräckfärd i skogen fick en av hästarna avlivats efter att ha krockat med ett träd. Läs gårdagens artikel om den tragiska olyckan här.

Ridsport har varit i kontakt med Polisens mediecenter i Stockholm för att höra vad som händer nu i ärendet. Där berättar de att hundägaren inte är identifierad, och att brottsmisstanken mot hundägaren är "Brott mot lagen över tillsyn av hundar och katter/vållande till kroppsskada".
- Vi behöver få identitet på hundägaren för att nå framgång i fortsatta utredningen, säger man på Polisens mediecenter i Stockholm.

Läs mer:

Lös hund skrämde ekipage – en häst död