Sverige
22 april 2017 10:31

Ingen ersättning till hästägare efter hundanfall

Catrin Alexandersons häst Maze Runner attackerades av en hund under en skogstur.
Trots att hästen har fått skador för livet betalar försäkringsbolaget inte ut någon ersättning.

Ingen ersättning till hästägare efter hundanfall
Polisen anser inte att den blodiga attacken är brottslig, och därför betala försäkringsbolaget inte ut någon ersättning. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. LottaGyllensten

Det var i november förra året som Catrin Alexanderson och 1,5-åriga travhästen Maze Runner av en en lösspringande hund när de var ute på en skogstur. Hunden bet sig fast i hästens mule, berättar Skaraborgs Läns Tidning.

Hästen fick bitsår på huvudet och i halsen och det blev även ett stort köttsår på vänsterbogen. Skadorna blev så stora att hästen inte kommer att kunna användas som tävlingshäst.

Händelsen polisanmäldes direkt men förundersökningen har lagts ned. Det här innebär att det inte går att fastställa att det var en brottslig händelse och därmed betalar försäkringsbolaget inte ut någon ersättning för den skadade hästen.

Den aktuella hunden är nu omplacerad.

Tidigare i veckan skadades en häst på Ekerö utanför Stockholm så allvarligt att den fick avlivas efter att ha jagats av en lös hund. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden