Sverige
24 april 2017 16:16

Lyckad bokrelease för ”Ryttaren” – mord i Falsterbo

Nu blir det mord vid Falsterbo Horse Show - i alla fall i fiktiv form. Om en vecka lanseras den humoristiska deckaren "Ryttaren" av Christina Olséni och Micke Hansen. I helgen var det releasfest för boken.

Lyckad bokrelease för ”Ryttaren” – mord i Falsterbo
Christina Olséni och Micke Hansen bjöd på en tårta inspirerad av bokomslaget till "Ryttaren"

Platsen för releasefesten var Hotell Gässlinge i Skanör – bara ett stenkast från de platser som händelserna i boken utspelar sig. Christina Olséni berättar att det gick jättebra och det bjöds på snittar, kakor och te och ungefär 150 gäster kom till festen. Flera av dem ingår i skaran av de allra mest hängivna läsarna som ville ta del av boken lite tidigare. Det bjöds även på en fin tårta skapad efter bokomslaget på ”Ryttaren”.


Boken och tårtan – snyggt, eller hur?

Christina Olséni har skrivit boken tillsammans med sin kollega Micke Hansen. Det är tredje delen ur serien ”Mord i Falsterbo” och denna gång utspelar sig händelsen under Falsterbo Horse Show. Ingen av de två är hästmänniskor sedan tidigare – Micke är dessutom allergisk.
– Men vi bor i Falsterbo så vi kan inte undgå de sextio- till sjuttiotusen besökare som kommer till Falsterbo Horse Show varje år, säger Christina Olséni till Ridsport.

Jana Wannius har hjälpt författarna med hästdetaljerna och miljön vid Falsterbo Horse Show, och har även läst boken.
– Förra året visade han oss runt på området, och vi var bland annat med när OS-laget presenterades, berättar Christina Olséni.
Alla personer i boken är fiktiva, utom just Jana Wannius som finns med som sig själv.
– Han har ingen replik men omnämns i boken.


Jana Wannius medverkar i boken. Foto: Roland Thunholm.

På frågan om hur de tror att boken kommer tas emot av det etablerade ridsportsverige svarar Christina Olséni att hon hoppas de kommer att tycka om den.
– Det är ingen hästbok, men hästmänniskor kommer att känna igen sig i den, säger Christina Olséni.

Boken beskrivs som en ”humoristisk deckare” eller ”mysdeckare” kommer ut i butik den 2 maj. Ridsport återkommer med en recension av boken när den släppts.

Redan nu kan ”Ryttaren” förbokas i olika bokaffärer, till exempel här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden