Sverige
29 april 2017 08:19

Skyltförslag avslogs innan dödsolyckan

Förra veckan avlivades en häst efter att ha blivit skrämd av en lös hund på Ekerö utanför Stockholm. Så sent som i mars avslogs en politisk motion om att skylta mot okopplade hundar där olyckan hände.

Öpartiet har motionerat om koppeltvång i det aktuella motionspåret flera gånger. För ett år sedan ville partiet sätta upp skyltar vid motionsspår så att hundägare kopplar sina hundar. Det här berättar Stockholmdirekt.

Men i början av mars i år, knappt två månader före hästolyckan, togs skyltförslaget upp i kommunfullmäktige och avslogs.

– Det är väldigt olyckligt att det får sådana konsekvenser, säger Desirée Björk, gruppledare för Öpartiet, till tidningen. 

Tekniska nämndens ordförande Göran Ahlquist (M) tror dock inte att skyltar hade förhindrat olyckan

– Det är hundägarens ansvar att alltid ha kontroll på sin hund. Det är heller inte möjligt att sätta upp skyltar för allt som är olagligt, vi står därför fast vid motionssvaret, säger han.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden