Tre hästar klarade sig undan branden. (Arkivbild)
Tre hästar klarade sig undan branden. (Arkivbild)
Foto: Istock Photo

Stall brann ner till grunden under förmiddagen

Sverige  En gård i Storvik mellan Falun och Gävle började brinna i morse. Bland annat brann stallet helt ner till grunden.

Gefle Dagblad berättar att två stallbyggnader på gården var helt övertända när räddningstjänsten anlände och brann ner, men att bostadshuset kunde räddas. Larmet kom 08.06 när en granne passerade och såg rök från en av byggnaderna.

I webb-sändningen rapporterar räddningsledaren till Gefle Dagblad att ägaren inte var hemma när branden startade och att de tre hästarna på gården dessbättre redan var ute i hagen och därmed klarade sig oskadda.

Byggnaderna var gjorda av stocktimmer och räddningsledaren berättar för tidningen att eftersläckningsarbetet lär pågå till sent i kväll. Uppåt 20 brandmän från styrkor från Storvik, Sandviken och Rörberg arbetar med branden.