Sverige
19 april 2017 08:19

Tonårskillar greps i stall – misstänkta för tidelag

(UPPDATERAD) Två tonårskillar misstänks för att ha förgripit sig sexuellt på hästar under natten till i dag. De togs på bar gärning i ett stall i Hälsingland.

Tonårskillar greps i stall – misstänkta för tidelag
Två tonåringar är misstänkta för att ha förgripit sig på hästar. (Arkivbild) Foto: Getty Images/iStockphoto

Vid tvåtiden på natten tog en hästägare i Ljusdals kommun två tonåringar på bar gärning. Killarna ska ha förgripit sig på hästarna, rapporterar Hela Hälsingland.

Händelsen rubriceras som olaga intrång och brott mot djurskyddslagen då tidelag åter är olagligt sedan 2014. De misstänkta, varav en enligt tidningen ska vara under 15 och en över 15 och därmed straffmyndig, kördes hem till sina föräldrar och kommer att förhöras.

Ingen påföljd från polisen
Till Expressen säger polisen att det inte var ett ”fullbordat brott”.
– De båda pojkarna är minderåriga så det kommer inte bli några påföljder från polisens håll, säger Marcus Svensson till Expressen.
– Socialtjänsten kommer nu att få handlingarna och sedan får de göra en bedömning av vad som är en lämplig insats från deras håll.

Tidigare problem
Hästägaren har enligt polisen haft ytterst ovälkomna besökare i stallet även vid andra tillfällen.
– Han hade haft problem tidigare och hittat någon kondom och så, säger Daniel Ågren, befäl vid polisens regionledningscentral, till Hela Hälsingland.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden