Bilden har inget samband med texten
Bilden har inget samband med texten
Foto: Lottapictures

Tränare fråntagen licens

Sverige  Svenska Ridsportförbundet har dragit tillbaka tränarlicensen för den tränare som anklagats för olämpligt beteende på en tidigare arbetsplats.

På bloggar och i sociala medier har det förekommit spekulationer som lät antyda att tränaren ägnat sig åt olämpligt sexuellt beteende med några av sina elever. Dessa misstankar är inte anmälda till polis eller åklagare. Nu väljer alltså förbundet att dra tillbaka tränarens licens.

Orsaken till beslutet är en förtroendefråga mellan Svenska Ridsportförbundet och tränaren.

"Svenska Ridsportförbundet har, i linje med det arbetssättet, beslutat att en tränare blir fråntagen sin tränardiplomering. Det innebär att vederbörande inte kan lösa tränarlicens inom Svenska Ridsportförbundet. Beslutet gäller med omedelbar verkan", meddelar Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.

Återkallandet innebär inget yrkesförbud, och beslutet kan överklagas till Riksidrottsnämnden.