Sverige
25 april 2017 11:09

Tvist bakom uppmärksammat hästförsvinnande

I helgen delades ett inlägg gällande en stulen häst och hästtransport tusentals gånger. Enligt polisen är det en tvist om ägarförhållanden som ligger bakom händelsen och det är oklart om ett brott har begåtts.

Tvist bakom uppmärksammat hästförsvinnande
En häst uppgavs vara stulen men enligt polisen är det oklart om ett brott har begåtts. (Arkivbild tagen i annat sammanhang) Roland Thunholm

I söndags hämtades hästen i Hässleholm av sin förra ägare. Kvinnan som nu hade hästen anmälde då den förra ägaren för stöld och efterlyste såväl häst som transport i ett inlägg som delades tusentals gånger på Facebook.

Kristianstadbladet rapporterade om saken och intervjuade polisens informatör som konstaterade att de finns mer än en version av det inträffade.
En av källorna till den stora delningen var ett inlägg på en annan lokaltidnings sida, men den texten togs senare bort.

Om ett brott faktiskt har begåtts är tveksamt enligt polisen, både gällande häst och transport.
– Just nu är vi tveksamma till om det är en polissak. Snarare känns det som en form av civilrättslig historia där de har ingått en överenskommelse men nu är oense, säger förundersökningsledare Joachim Claesson till Ridsport.

I anmälan står det att de två kvinnorna har en konflikt gällande äganderätten på hästen. Claesson konstaterar att det exempelvis kan röra sig om en tvist gällande betalningen för hästen, vilket ledde fram till att den förra ägaren hämtade tillbaka hästen.

Vet ni var hästen finns nu?
– Nej. Vårt fokus är att avgöra om något brott har begåtts, vilket vi som sagt är tveksamma till.

Är det då upp till de inblandade själva att lösa saken?
– Ja, och kan de inte lösa det själva får de göra upp i en civilrättslig process i tingsrätten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden