Sverige
3 maj 2017 09:30

Ägare bättrade sig inte – hästarna omhändertas

Hästarna hos en man i Sundsvall ska omhändertas omedelbart. Hästägaren har trots förelägganden bland annat fortsatt att utsätta sina hästar för skaderisker och inte skött deras hovar.

Ägare bättrade sig inte – hästarna omhändertas
Hästarna hos en man i Sundsvall ska omhändertas. (Arkivbild)

”Länsstyrelsen har vid upprepade tillfällen konstaterat återkommande brister som bland annat skaderisker, bristande hovvård och avsaknad av torr och ren liggplats” står det i beslutet som Sundsvalls Tidning rapporterar om.

Hästägaren har kontrollerats flera gånger de senaste åren med förbund och förelägganden som resultat. Kraven hjälpte dock inte och hästarnas miljö blev inte bättre. Vid senaste kontrollen fanns fortfarande bland annat utstickande spikar i ligghallen och utfodringsplatsen var gjord så att hästarna kunde fastna. I hagen anmärkte länsstyrelsen även på plastbitar som hästarna tuggade i sig.

Sundsvalls Tidning skriver att länsstyrelsen ska avgöra om djuren ska säljas, överlåtas eller avlivas och att beslutet om omhändertagande gäller direkt, oavsett om det överklagas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden