Sverige
18 maj 2017 15:15

Familjens döda häst annonserades ut

För precis en månad sedan dog Julie vid en fölning. Mitt i sorgen fick familjen i dag nästa chock – någon har lagt ut en komplett annons där det döda stoet uppges vara till salu.

Familjens döda häst annonserades ut
Elin med sin Julie och ett tidigare föl. I går lades annonsen ut.

UPPDATERAD Familjen Gunnarsson/Johansson i Älekulla förlorade dottern Elins häst Julie den 18 april vid en fölning, som var stoets femte.
– Julie var verkligen Elins ögonsten, säger Monica Johansson och berättar att det har varit tufft sedan Julies död.

I dag fick familjen ännu en chock när en vän ringde och berättade att Julie låg ute till salu på Hästnet. Annonsen är komplett med bilder tagna från ardennersidor och med fullständig information, tillgänglig för alla med hyfsad kunskap om var sådan information kan inhämtas.

Annonsen stämmer sånär som på att Julie bara är riden och inte körd som anges.
– Det är helt galet. Elin har farit illa och är ännu mer ledsen nu än innan. Jag förstår inte hur någon kan göra så här, säger Monica.

Flera har drabbats
Hon vet fler med ardenner och nordsvensk som har råkat ut för samma sak, men med levande hästar. Däremot vet Monica inte varför just dessa har drabbats och förstår inte heller varför just Julie är med i annonsen.

Familjen har bland annat en hingst och är ofta på premieringar.
– Vårt namn är känt i kretsarna så det kanske är en anledning, men jag vet inte varför annonsen gjordes om Julie. Det kunde lika gärna ha varit en av våra levande hästar – vad vet jag?

”Kanske kan tjäna en tusenlapp”
Likaså är Monica inte säker på vad det egentliga syftet är med den här annonsen och likande falska annonser. Monicas vän som har svarat på den aktuella annonsen har fått uppgifter via mail om att Julie ska finnas i Växjö och vara tillgänglig för visning.
– Jag vet inte hur långt personen bakom det här har gått tidigare eller planerar att gå, eller vad den vill. På ett sätt vill någon kanske bara jävlas, men det finns säkert de som lägger handpenning utan att ha sett hästen.  Kanske någon lyckas tjäna någon tusenlapp på det här.

Monica har polisanmält det inträffade och har kontaktat Hästnet, som då de nåddes av informationen plockade bort den felaktiga annonsen.
– Vi på HästNet ser allvarligt på den här typen av bedrägerier. Vi har också uppmanat den drabbade familjen att polisanmäla ärendet, säger Maria Agrén, innehållsansvarig på HästNet till Ridpsort.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden