Sverige
11 maj 2017 08:41

Häst räddad ur dike

Under onsdagen fastnade Delegat så illa i ett vattenfyllt dike att han inte kunde ta sig upp. Räddningstjänsten fick rycka ut och hjälpa till att få upp hästen.

Häst räddad ur dike
Hästen Delegat fick hjälp av räddningstjänsten att ta sig upp ur det vattenfyllda diket

Vagnshästen Delegat hamnade av okänd anledning i ett vattenfyllt dike hemma på gården utanför Lilla Edet och kunde inte ta sig upp för egen maskin. 

När ägaren kom hem från jobbet upptäckte hon att den 20-årige Delegat saknades i hagen. När hon upptäckte honom i diket kontaktade hon räddningstjänsten som snart var på plats. Att få upp Delegat var en klurig process.”Det var ganska svårt för den orkade inte hjälpa till själv”, sade Jan A Linde, styrkeledare på Södra Bohusläns räddningstjänstförbund till SVT Väst.

Efter en timme lyckades man få upp hästen ur diket, som efter omständigheterna verkar må bra. ”Vi är väldigt glada att det har gått vägen men det var en pärs. Hade jag kommit hem en halvtimme senare så hade han inte klarat sig kan jag säga”, säger hästägaren till SVT Väst. 

Alekuriren har en liten filmsnutt från räddningen där man ser Delegat komma upp på benen igen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden