Sverige
2 maj 2017 13:32

Hästsportbutik utsatt för fräck sadelstöld

En hästsportbutik i västsverige har blivit utsatt för en fräck kupp. Två män misstänks ha samarbetat och med hjälp av en hundbur lyckats stjäla en exklusiv sadel värd 37 500 kronor.

Hästsportbutik utsatt för fräck sadelstöld
En ridsportbutik blev i helgen utsatt för en fräck sadelstöld (bilden har inget samband med artikeln)

Skaraborgs Länstidning skriver om hästsportbutiken som blivit utsatt för den fräcka stölden i lördags. Med hjälp av en hundbur lyckas en man och en trolig medhjälpare stjäla en riktig dyrgrip till sadel, en Prestige X Contact värd 37 500 kronor. ”Han visste vilken han skulle ta. Vi har berättat om sadeln på sociala medier. Det är en helt ny modell, som finns i få exemplar i Sverige”, säger butikens ägare Helena Korduner till Skaraborgs Länstidning.

Först dagen efter förstod de att sadeln var stulen, det var när butikens sadelutprovare upptäckte att sadeln saknades. Tack vare butikens överakningskameror har man förstått händelseförloppet i efterhand.

Händelsen är polisanmäld och Helena Korduner tror att risken är stor för att männen ska slå till igen. Butiken kommer man att sätta upp ytterligare kameror och Helena Korduner uppmanar folk att vara uppmärksamma.


Männen visste vilken sadel de skulle ta, den numera stulna sadeln har butiken haft ute på sociala medier. Sadeln är en Prestige X Contact 17″ med ”109 707 16” inbränt i kåpan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden