Sverige
17 maj 2017 14:19

Ponnyryttaren som kan bli nästa stora YouTube-stjärna

Ryttaren Jennifer Bratt är nominerad till ”Ņrets löfte” för sin YouTube-kanal om livet som ponnyryttare på elitnivå. På fredag avslutas omröstningen som avgör vem som tar hem titeln under galan Guldtuben.

Ponnyryttaren som kan bli nästa stora YouTube-stjärna
Jennifer vann SM-guld i inverkansridning för B-ponnyer med Munsboro Samson 2015 på Sundbyholm. Photographer Roland Thunholm

I höstas startade Jennifer Bratt sin YouTube-kanal om livet som ponnyryttare på elitnivå. Hon tittade själv mycket på YouTube men hittade knappt några hästkanaler och ville därför starta en egen. Nu är hon nominerad till ”Årets löfte” på Guldtuben.
– Det är jättekul! Jag har ju inte haft kanalen så länge så det var väldigt oväntat, säger hon.
– Det skulle vara sjukt kul att vinna. Men de andra nominerade är också väldigt bra så jag har inga förväntningar.

Jennifer dokumenterar allt från veterinärbesök, ridpass hemma och utrustning till internationella tävlingar. Samtidigt som hon har hästarna och kanalen går hon i skolan.
– Det kan vara lite tufft ibland, men jag har väldigt lätt för skolan så det går bra.

Tidigare i år vann Peder Fredricson Jerringpriset. Nu finns chansen att lyfta ännu en ryttare – klicka här om du vill rösta på Jennifer eller någon annan favorit (inloggning via Instagram eller Facebook krävs).

 

Jennifers kanal

Fakta

Om Guldtuben

Guldtuben går av stapeln den tredje juni på Cirkus i Stockholm. Det är nordens största YouTube-gala och anordnades för första gången 2014 ”med syfte att belöna kreativa innehållskapare på sociala plattformar”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden