Sverige
13 maj 2017 09:07

Kraschen på Ekerö: Hundägare misstänks för brott

Polisen har gjort framsteg i utredningen gällande den otäcka händelsen när en häst kraschade och dog efter att ha blivit skrämd av en hund. En person är nu misstänkt för flera brott efter händelsen.




Kraschen på Ekerö: Hundägare misstänks för brott
En person är misstänkt efter händelsen där en häst dog. Getty Images/iStockphoto

I april inträffade olyckan på Ekerö i Stockholm. Två personer, som båda arbetar med hästar, skrittade ute när en lösspringande hund kom emot dem. Hästarna skrämdes och färden genom skogen slutade med att en häst kraschade in i ett träd och fick avlivas på plats.

Just efter olyckan var det oklart vem hundägaren, som enligt ryttarna var en kvinna som vid tillfället var ute med tre hundar, var. Nu har framsteg gjorts.
– Vi tror oss veta vem som äger hunden och som gjorde detta. En person är skäligen misstänkt i nuläget, säger Lena Jacobsson, förundersökningsledare vid Vällingbypolisens djurskyddsgrupp, till Stockholm Direkt.

Flera vittnen
En förundersökning ledd av åklagare har inletts och rubriceringarna gäller lagen om tillsyn över hundar och katter, djurplågeri och vållande till kroppsskada. Tidningen berättar vidare att det fanns flera vittnen till olyckan.
– Vi har trådar att dra i och ser positivt på att kunna lösa vem som gjort vad, säger Lena Jacobsson till Stockholm Direkt.

Fakta

Misstankegrader

”SKÄLIGEN MISSTÄNKT är den lägre graden av misstanke. Här ska det finnas konkreta omständigheter som med viss styrka talar för att personen har begått brottet som misstanken avser. PÅ SANNOLIKA SKÄL MISSTÄNKT är en högre grad av misstanke. Misstanken mot en person framstår vid en objektiv bedömning som berättigad, och grundas på bevis i det enskilda fallet. TILLRÄCKLIGA SKÄL FÖR ATT VÄCKA ÅTAL Här handlar det om man på objektiva grunder kan förvänta sig en fällande dom i domstol. Åklagare ska ta ställning till om det finns tillräckliga skäl för att väcka åtal mot en person.” Källa: www.polisen.se

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden