Sverige
23 maj 2017 16:06

Ville inte betala för paddockgruset – får betala det dubbla

En man beställde grus till dotterns paddock men ville inte betala fakturan. Nu ger tingsrätten grusföretaget rätt och beställaren får betala dubbla priset för sitt grus.

Ville inte betala för paddockgruset – får betala det dubbla
Priset för paddockgruset slutade på det dubbla (paddocken på bilden har inget samband med texten)

Pappan i familjen gjorde upp med grusfirman om att anlägga gårdens paddock med grus. Fakturan skickades sedan till den vuxna dottern i familjen som då drev företaget på gården. Grusfirman hörde dock aldrig något mer och fick inga pengar, och ärendet gick vidare till tingsrätten.

Helsingborgs Dagblad skriver att ”Det vanligaste är att det är upp till leverantören att se till så att beställaren är den man tror och i det här fallet skulle det innebära att grusfirman fick skylla sig själv när man tog emot beställningen av pappan i familjen och inte av dottern”.

Nu frångick tingsrätten i Helsingborg den principen, och har dömt företaget att betala fakturan på 130 000 kronor och även rättegångskostnaderna som var nästan lika mycket. Priset för paddockgruset landar då på nästan det dubbla priset, plus ränta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden