Sverige
22 juni 2017 11:58

Allvarlig bilolycka med hästsläp

Under onsdagskvällen inträffade en allvarlig trafikolycka norr om Ljungby. Två personbilar frontalkrockade, där den ena bilen hade ett hästsläp och transporterade ett föl.

Allvarlig bilolycka med hästsläp
Två hästar blev påkörda och dog. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Sent under onsdagskvällen frontalkrockade två bilar på gamla E4:an utanför Ljugby. Den ena bilen hade ett hästsläp med ett föl. Enligt uppgifter från P4 Kronoberg var två personer medvetslösa i den ena bilen när räddningstjänsten kom till platsen. Fyra personer fördes till sjukhus i Värnamo och Ljungby, berättar Öyvind Solberg vid räddningstjänsten i Ljungby till P4 Kronoberg.
Olyckan skedde genom att en av bilarna av okänd anledning kom över i fel körfält.

I hästsläpet transporterades ett föl. ”Fölet var vaket och stod upp hela tiden vi var där”, säger Öyvind Solberg.

Vid kontakt med Regionsledningscentralen framgår det att det var en komplicerad olycka, och att man ännu inte kan uttala sig om skadeläget för personerna som förts till sjukhus.
– Hästen är förd till ett stall i Värnamo och en veterinär har sytt hästen, berättar kontaktpersonen på Regionsledningscentralen för Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden