Sverige
15 juni 2017 17:25

E6 stängs av under sista Falsterbohelgen

Trafikverkets vägarbete fortgår på E6 vid Lund. I dag meddelar de att E6 stängs av under en av årets rejält stora hästhelger i Skåne – finalhelgen för Falsterbo Horse Show.

E6 stängs av under sista Falsterbohelgen
Köer kan vara att vänta – ta gärna en annan väg. Getty Images/iStockphoto

Trafikverket berättar nu att en bit av E6 kommer att stängas av för att Flädiebron utanför Lund ska rivas. Detta kommer att ske under den sista av de två Falsterbohelgerna, vecka 28.

I den information som tidigare gick ut kunde det gälla även helgen vecka 27, men Trafikverkets projektledare Torbjörn Sundgren förtydligar vilka dagar det gäller.
– Vecka 27 är inte aktuellt. Det är fredag den 14 juli klockan 19 till morgonen den 17 juli det gäller, säger Sundgren på torsdagseftermiddagen.

Kan bli en timme extra
Trafikverket rekommenderar att resenärerna beräknar länger körtid än normalt eftersom trafiken kommer att ledas om in på mindre vägar. Köer är att vänta då de mindre vägarna, som ska ta hand om trafiken från E6, bland annat innehåller rondeller.
– I värsta fall kan det ta någon timme extra, men det är svårberäknat. Om man har möjlighet rekommenderar jag att välja en annan väg inåt landet. Även om den vägen tar längre tid i vanliga fall kan det löna sig nu, säger Torbjörn Sundgren.

Så leds trafiken om
Arbetet sker vid Flädiebron utanför Lund. Trafiken kommer att ledas av vid Borgeby för de resenärer som kommer norrifrån, och gå in mot Bjärred och slutligen ut vid Flädie igen. För de som reser hem från tävlingarna någon gång fredag kväll till tidig måndag morgon gäller det motsatta. För den som vill hitta en annan väg hemåt gäller det alltså att komma ut på E6 norr om Borgeby.

Vägarbetets sida med löpande information

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden