Ridutrustning var tjuvarnas byte.
Ridutrustning var tjuvarnas byte.
Foto: Roland Thunholm (Arkivbild)

Kvartett dömda för stöldturné i stall

Sverige  Fyra personer har dömts för en serie inbrott. Det var ridutrustning som var stöldbytet.

Inbrotten gjordes för tre år sedan, i juni 2014, och nu har fyra personer dömts, berättar den lokala tidningen Magazin24. Personerna, tre kvinnor och en man, stal under sin turné utrustning från fem olika ställen i sina hemmakommuner Arboga och Kungsör. Värdet beräknas till strax under 90 000 kronor.

De fyra personerna ska betala skadestånd som täcker självrisken till de sju drabbade personerna som är målsäganden. I övrigt döms de till villkorlig dom.

Alla fyra är ostraffade sedan innan. Kvinnorna har erkänt brott och mannen har erkänt att han har varit chaufför samt burit saker vid några tillfällen.
"Det måste anses förvånande att ett antal tidigare ostraffade personer så plötsligt ger sig ut på vad som kan betecknas som en mindre brottsturné. Speciellt som de sedan heller inte fortsatt med brott. De saknar dock övervakningsbehov och det finns ingen anledning att förmoda att de skulle återfalla i brott", skriver tingsrätten enligt tidningen.