Sverige
16 juni 2017 17:00

Kvartett dömda för stöldturné i stall

Fyra personer har dömts för en serie inbrott. Det var ridutrustning som var stöldbytet.

Kvartett dömda för stöldturné i stall
Ridutrustning var tjuvarnas byte. Roland Thunholm

Inbrotten gjordes för tre år sedan, i juni 2014, och nu har fyra personer dömts, berättar den lokala tidningen Magazin24. Personerna, tre kvinnor och en man, stal under sin turné utrustning från fem olika ställen i sina hemmakommuner Arboga och Kungsör. Värdet beräknas till strax under 90 000 kronor.

De fyra personerna ska betala skadestånd som täcker självrisken till de sju drabbade personerna som är målsäganden. I övrigt döms de till villkorlig dom.

Alla fyra är ostraffade sedan innan. Kvinnorna har erkänt brott och mannen har erkänt att han har varit chaufför samt burit saker vid några tillfällen.
”Det måste anses förvånande att ett antal tidigare ostraffade personer så plötsligt ger sig ut på vad som kan betecknas som en mindre brottsturné. Speciellt som de sedan heller inte fortsatt med brott. De saknar dock övervakningsbehov och det finns ingen anledning att förmoda att de skulle återfalla i brott”, skriver tingsrätten enligt tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden