Sverige
28 juni 2017 19:20

Lyckligt slut när poliser fångade små rymlingar på E65

I natt var fyra hästar på rymmen på E65 i Skåne. Vad deras slutmål egentligen var är oklart men de kom aldrig fram dit – i stället blev de infångade av poliser och fick skjuts hem till gården igen.

Lyckligt slut när poliser fångade små rymlingar på E65
Med hjälp av avspärrningsband kunde rymlingarna vänta med poliserna.

Det kunde ha gått illa när fyra hästar var ute på E65 i natt, men den här gången blev slutet lyckligt. Ett tidningsbud larmade om gängets framfart och poliser från Ystad och Kävlinge lyckades fånga in rymlingarna. Med hjälp av tjusiga rödgula grimmor av avspärrningsband kunde de hållas kvar tills ägarna slutligen hade lokaliserats.

Grannarna till rymmarna ställde upp med transport och hela truppen kunde åter fara hem till gården där de hör hemma.

Kävlingepoliserna Emilia och Lina berättar om det hela på polisens Facebook. ”Några av oss var hästvana sen innan men för några var detta med hästar en ny erfarenhet, och tro mig när jag säger att vi fick många goda skratt när våra fullvuxna karlar till kollegor blev rädda för de små liven” skriver de.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden