Sverige
20 juni 2017 12:52

Svenskt slakteri sålde okontrollerat hästkött

Ett gårdsslakteri i västsverige har tvingats stänga med omedelbar verkan sedan Livsmedelsverket upptäckt att slakteriet sålt okontrollerat hästkött.

Svenskt slakteri sålde okontrollerat hästkött
Hästköttet som slaktats olovligen har slakteriet märkt med förfalskade stämplar, köttet har sedan sålts vidare till ett företag som tillverkar hästkorv, skriver ATL.

Det är Lantbrukets affärstidning ATL som idag rapporterar om slakteriet som tagit hand om fler hästar än vad Livsmedelsverket registrerat. Detta upptäcktes av personal från Livsmedelsverket vid en kontroll i förra veckan och verket valde då att med omedelbar verkan stänga slakteriet.
Hästköttet som slaktats olovligen har slakteriet märkt med förfalskade stämplar, köttet har sedan sålts vidare till ett företag som tillverkar hästkorv.

”Fusket har dock pågått under en längre tid och varit systematiskt. Därför återkallar vi omgående företagets tillstånd, säger Karin Cerenius, chef för Livsmedelsverkets kontroll i Västra Götaland till ATL.

Läs mer hos ATL.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden