Sverige
20 juli 2017 15:36

Besökare matar trots förbud – hästarna blir sjuka

Trots förbud matas hästarna på Stadsbondgården utanför Halmstad av besökare, turister och ortsbor med allt från glass till pizza. Hästarna har nu drabbats av kraftig övervikt och blivit sjuka.

Besökare matar trots förbud – hästarna blir sjuka
Hästarna på Stadsbondgården har blivit kraftigt överviktiga då besökarna matar dem med allt från glass till pizza (bilden har inget samband med texten).

Stadsbondgården i Olofstorp utanför Halmstad har matningsförbud. Trots detta har besökare, turister och ortsbor under de senaste åren tagit med sig all möjlig mat till djuren. Det handlar om glass, pizza, sötsaker, frukt och till och med korv. Nu har hästarna blivit kraftigt överviktiga och några har blivit sjuka i både fång och ämnesomsättningssyndromet EMS.

På grund av att matningsförbudet inte respekteras har nu hästarna fått lämna gården. ”Vi valde att flytta hästarna och en åsna till en privat gård. Förhoppningsvis går de ner i vikt nu”, säger Helena Kummel, föreståndare på Stadsbondgården till ATL. Hästarna kommer att flyttas tillbaka till Stadsbondgården i höst när turistsäsongen är över.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden