Sverige
23 juli 2017 14:13

Draget gick av – häst död efter trafikolycka

(Uppdaterad) Tre hästar fraktades i hästtransporten när dragkroken på personbilen lossnade. Släpet voltade och en häst uppges ha dött efter olyckan.

Draget gick av – häst död efter trafikolycka
En häst uppges ha dött efter en trafikolycka med ett voltande hästsläp (bilden har inget samband med texten). Foto: Arkivbild

Allehanda rapporterar om den tragiska olyckan vid Torvalla utanför Stugun i Jämtland under söndagsförmiddagen. Dragkroken på en personbil gick av och hästtransporten som bilen drog lossnade från bilen och voltade och hamnade i diket.

Alla hästar ska enligt Allehanda ha klarat olyckan, men P4 Jämtland rapporterar att en av hästarna avled i diket efter olyckan.

Uppdatering: ÖP skriver att olyckan beror på att dragkroken lossnat från bilen. De skriver även att de två överlevande hästarna tagits om hand av bekanta.

ÖP skriver även att bil och släp fick bogseras bort från platsen, och har även publicerat en bild på bilen och släpet där man kan se att boggie-släpet är illa tilltygat efter olyckan.

Artikeln uppdateras när mer information finns tillgänglig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden