Sverige
8 juli 2017 20:02

Mardröm blev verklighet när mopedist skrämde häst

Det lugna skritturen blev plötsligt en mardröm för Christina Ekberg och hennes son Isac. En mopedist skrämde ponnyn Poppe så illa att det slutade på sjukhus.

Mardröm blev verklighet när mopedist skrämde häst
Isac och hans Poppe.

– De tar ingen hänsyn annars heller, men det här är första gången någon har gjort något av ren elakhet. Föraren var ute efter att skada, säger Christina Ekberg dagen efter den otäcka händelsen i Tygelsjö utanför Malmö.

I går kväll gick Christina med sonen Isac som skrittade sin ponny Poppe. Det var bara den andra turen efter lång vila på grund av hälta och de höll sig på en lugn 50-väg där det inte är särskilt mycket trafik. De hörde hur mopeder närmade sig och när Christina, som gick bakom ekipaget för att försöka bromsa upp mopederna, gestikulerade för att få den första föraren att sakta ner gjorde han istället det motsatta.

Gasade mot ponnyn
Föraren ökade på mot ekipaget och girade någon meter från Poppe, som skrämd flyr med mopeden bakom sig.
– Det var fruktansvärt att se ponnyn och min son fara i väg i sken med mopeden efter sig. Det är en ponnyförälders mardröm.

När Isac ramlade av på ett fält försvann Poppe hemåt där han stressad sprang runt hagarna innan han slutligen gav sig in i stallet där han togs omhand.

Isac slog i ryggen vid fallet och fick uppsöka sjukhus. Dessbättre är han mest mörbultad och klarade sig från värre skador. Även Poppe verkar okej trots det inträffade.

Händelsen polisanmäld
Christina lyckades stanna de två andra mopedisterna, men de vägrade ge henne namnet på den första föraren. Händelsen är polisanmäld och i ett flitigt delat Facebook-inlägg, där familjen har fått mycket support, uppmanar även Christina föräldrarna till mopedisterna att agera. I inlägget skriver hon ut de delar av registreringsnumren som hon har i hopp om att förarna ska kunna hittas.

– Jag hoppas främst att föräldrarna vaknar upp och att killarna ber om ursäkt. Det är inte viktigt för mig att se dem i en rättegång– snarare skulle jag önska att de lär känna hästarna och inser vad de har gjort. Ovanpå det hoppas jag att de skaffar sig trafikvett. Det här kunde ju ha gått så, så mycket värre.

I maj berättade Ridsport om en annan händelse strax utanför Malmö. Malins häst skrämdes av en fortkörare, som lämnade henne skadad vid vägkanten. Läs artikeln här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden