Sverige
6 juli 2017 09:05

Naturliga orsaker bakom uppmärksammat dödsfall

Hästen i Rimbo som hittades död med skador på könsorganet hade inte plågats ihjäl av någon människa. Obduktionen visar att hästen dog en naturlig död.

Naturliga orsaker bakom uppmärksammat dödsfall
Hästen som hittades död i hagen har inte plågats ihjäl. (Arkivbild) Getty Images/iStockphoto

– Hästen dog en naturlig död. Det mest sannolika är att något djur sedan varit framme, säger Lena Jacobsson, förundersökningsledare på Djurskyddspolisen till Norrtelje Tidning.

Hästen hittades död med skador på könsorganet förra veckan. Lena Jacobsson berättade då för Ridsport att det inte gick att säga om det faktiskt var en människa som hade orsakat skadorna, eller om det var ett vilt djur som hade varit framme.
– Vi kan inte utesluta det. Hästen kan ha varit död innan skadorna uppstod. Än kan vi inte veta hundraprocentigt  veta vad som faktiskt har hänt, sa hon då till Ridsport.

Det slutliga svaret från SVA kommer om fyra månader enligt Norrtelje tidning, men enligt de preliminära obduktionssvaren ska alltså hästen ha dött en naturlig död innan ett djur, som exempelvis grävling eller vildsvin, orsakat skadorna. Tidningen skriver vidare att det heller inte var några stora mängder blod vid den döda hästen, vilket enligt polisen också tyder på att den inte har avlidit av våld.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden