Sverige
18 juli 2017 06:33

Snart har 600 stall inspekterats

Gödsel- och foderhantering, maskiner och ensamarbete är bara några saker som Arbetsmiljöverket tittar på när hästverksamheten är under lupp. Nu går myndighetens satsning in i sin slutspurt och snart har 600 stallar inspekterats.

Snart har 600 stall inspekterats
De som arbetar i stall drabbas ofta av belastningsskador, det visar Arbetsmiljöverkets undersökning. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Lotta Gyllensten

Det var förra året som Arbetsmiljöverket påbörjade den extra kontrollen av häststallar. I november ska projektet vara slut och då har 600 stall fått besök av inspektörer. 

Sveriges Radio, P4 Väst, berättar bland annat att många av de inspekterade stallen har fått backning när det gäller ensamarbete. 
– Det förekommer en del olyckor och det är en del som drabbas av belastningsskador framförallt, säger Maria Lindgren, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket till Sveriges Radio.

Ridsport har tidigare berättat om det här projektet och Sveriges Radio gjorde ett längre inslag förra året. 

Lyssna på inslaget nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden