Sverige
7 juli 2017 09:41

Stall utom räddning vid kraftig brand

Under natten har en kraftig brand rasat i ett stall i Rosersberg utanför Stockholm. Personal från tre stationer arbetar med branden och räddningstjänsten meddelar att stallet är bortom räddning.

Stall utom räddning vid kraftig brand
En kraftig stallbrand har i natt rasat i Rosersberg

Det var 02.23 i natt som stallbranden i Rosersberg upptäcktes. Elden och röken sågs då på flera kilometers avstånd och en polispatrull som var i närheten larmade om branden. Stallet var då redan övertänt.

Personal från tre stationer har skickats till branden. ”Vi har 17-talet brandmän som är på plats och arbetar. Det är en sådan värme att det kan spridas glödhoppor till närliggande hus och terräng”, säger Björn Johansson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral till Aftonbladet. Flera av grannarna har fått evakuera från branden.

Varken människor eller djur ska ha kommit till skada i branden. Från början trodde man att det fanns djur i stallet. ”Men nu har stallägaren bekräftat att hästarna flyttades för några dagar sedan”, säger Björn Johansson till Aftonbladet.

Orsaken till branden är enligt uppgift att hö i stallet som har självantänt. ”Jag vet inte exakt hur. Men det finns inget i nuläget som tyder på brott”, säger Jonas Widmark på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Räddningstjänsten kommer inte att släcka branden eftersom det brinner så häftigt. I stället låter man under övervakning stallet brinna ned.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden