Världen
10 mars 2012 18:58

Välbesökt mässa i Herning

I samband med hingstkåringen i Herning, Danmark, avhålls en fyra dagar lång mässa, Hest og Rytter, den 8-11 mars. Ŗver 250 utställare finns på plats och tusentals människor trängs bland montrarna mellan avelsklasserna.

Välbesökt mässa i Herning
Målade prydnadshästar väckte intresse.

Mycket av utbudet handlar om att man ska kunna skräddarsy det mesta kring häst och ryttare: kläder, utrustning och foder. Många montrar tillhandahåller hästfoder, som är specialiserade på olika raser, ålder och sjukdomar som kräver specialdiet.

Kläder är en annan stor detalj. Kingsland passade på att lansera sin nya dressyrkollektion på mässan, där flera av deras sponsorryttare, bland dem Andreas Helgstrand och Edward Gal, visade de nya modellerna. Ridjackor och frackar har detaljer som längsgående motveck både fram- och baktill och känns moderna i ett stretchigt andasmaterial.

En annan monter som tilldrog sig mycket intresse var den med målade prydnadshästar, The Trail of Painted Ponies. Alla hästar har en speciell historia som berättas genom det målade motivet. Detta är en samlarvurm från USA som sprider sig över Europa.

Mer om mässan kommer i Ridsport nummer 6. Om du vill ha tidningen direkt hem i brevlådan, klicka HÄR

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden