Världen
31 augusti 2012 18:51

Efterlyst transportör gripen

Den hästtransportör som är misstänkt för våldtäkt i samband med att han har transporterat hästar i Europa har nu gripits av polis i Frankrike.

Det är två år sedan tv-programmet Efterlyst tog upp fallet med en kvinna från mellersta Sverige som sa sig ha råkat illa ut i samband med att hon anlitade en häststransportör. Hon åkte med sin häst på resan och enligt hennes uppgifter till polisen våldtog hästtransportören henne vid en rastplats i Tyskland. 

Händelsen inträffade för flera år sedan, men det tog tid innan kvinnan vågade berätta om den och göra en polisanmälan. Polisen fick i samband med att Efterlyst tog upp fallet indikationer på att den aktuella kvinnan inte var den enda som hade blivit våldtagen av mannen under liknande omständigheter.

Polisen kunde inte hitta hästtransportören när polisanmälan gjordes för två år sedan och han har varit efterlyst internationellt sedan dess. Nu berättar Dalarnas Tidningar att han greps i Frankrike den gångna helgen. Där levde han med falskt pass. Fransk domstol ska nu pröva om det finns skäl att hålla mannen frihetsberövad och om han kan överföras till Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden