Världen
25 oktober 2014 08:10

Känd speaker i blåsväder

Ed Holloway, ofta anlitad speaker på ridsporttävlingar världen över, har fråntagits sin läkarlegitimation. Detta efter att ha sjukskrivit sig från sitt arbete vid en urologklinik för att i stället arbeta som speaker på tävlingar vid flera tillfällen.

Det är Horse and Hound som berättar om de disciplinära åtgärderna kring Ed Holloway. Storbritanniens Medical Practitioners Tribunal Service, MPTS, har beslutat att Holloway ska ifråntas sin läkarlegitimation vilket också innebär att han förlorar sitt arbete på Scunthorpe General Hospital.

Ed Holloway, som för den svenska ridsportpubliken är mest känd som mångårig engelsk speaker på Ribersborgstävlingarna och var speaker på Gothenburg Horse Show i vintras, har varit avstängd som läkare sedan juni 2013 då det har gjorts en utredning kring hans uppförande. I beslutet står det bland annat att det oärliga sätt som Holloway har lämnat sina kollegor och patienter på visar att han sätter sina egna intressen före sina patienters säkerhet. Utredarna anser också att Holloway inte har visat tecken på insikt och bättring när det gäller sitt eget uppförande och att en forsatt avstängning därmed är verkningslös. Därför fråntas han sin läkarlegitimation. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden