Världen
4 december 2014 20:34

Svensk tränare misshandlar hästar i USA

CBS lokalnyheter i Philadelphia har uppmärksammat hur en svensk tränare misshandlar hästar i USA. Bilder och film visar hur tränaren slipat ned hästarnas hovar så de börjat blöda och sedan har tränaren limmat på hästskorna.

Enligt CBS har motståndet mot den svenska tränaren pågått under längre tid. Vissa kallar tränaren för expert, andra kallar tränaren för monster. Enligt vittnesuppgifter till CBS utmålas hästhållningen som övergrepp, bland annat har hästarnas ben lindats hårt och i onormala positioner. Tre hästar ska hittills ha avlidit hos tränaren, varav  två till följd av infektioner i de limmade hovarna.

I ett TV-inslag hävdar tränaren sin oskuld, att hen inte visste att limningen av de blödande hovarna skulle orsaka infektioner. Anlitad advokat ska hjälpa tränaren att få tillbaka de hästar som omhändertagits av Horse Rescue United. Det skriver Dala-Demokraten.

Se tv-inslag här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden