Sverige
14 oktober 2016 17:02

Täcke eller inte täcke?

Hästtäcken är en het fråga. Nu har ett försäkringsbolag gjort en podd i ämnet. Där blandas vetenskapliga råd med praktiska tips.

Täcke eller inte täcke?
Vad är fakta och vad är åsikter när det gäller hästtäcken? Pälspodden försöker reda ut detta.

Täcker vi våra hästar i onödan eller för att de verkligen behöver täckas? När är det läge att klippa sin häst? Och vad väljer hästarna själva, om vi frågar dem? Det är några frågor som diskuteras i Agrias Pälspodden med professor Kristina Dahlborn från Sveriges lantbruksuniversitet och Grand Prix-ryttaren och ridskolechefen Gunilla Byström.

Kristina Dahlborn menar att hästägare ska vara medvetna hästens egen möjlighet att reglera sin kroppstemperatur naturligt sätt försvinner om man lägger på ett täcke eller klipper den.

Gunilla Byström delar också med sig av sina erfarenheter i podden: 
– De allra flesta hästägare vill sin häst det bästa och tror att man gör något bra när man paketerar in den – och att man uppfattas som en dålig djurägare om man inte gör det, säger Gunilla Byström på Agrias hemsida. 

Pälspodden

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden