Världen
4 mars 2015 12:52

Hårdare tag mot steroider

Det blir livstids avstängning för kapplöpningshästar som ertappas vara behandlade med anabola steroider i Storbritannien.

Det är dopningsskandalerna i bland annat galoppstallet Godolpin 2013 som ligger bakom skärpningen av reglerna. Horse and Houn berättar att det numera råder nolltolerans för användning av anabola steroider för galopphästar i Storbritannien. Regeln gäller utan undantag och hästar som påträffas med substansen blir avstängda från tävling på livstid. 

Den nya regeln innebär också att fler kontroller ska göras, detta gäller även galopphästar från andra länder som kommer för att tävla i Storbritannien. Det handlar om blod-, urin- och tagelprover. 
– Den nya regeln gör att ägare, tränare och uppfödare får ta ännu större ansvar för att säkerställa att de kan leva upp till noll-tolerans-policyn, säger Jamie Stier vid det brittiska galoppförbundet, BHA. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden