Världen
22 april 2015 14:20

Överklagar till FEI om att häva avstängning

Förenade Arabemiratens ridsportförbund överklagar det internationella ridsportförbundets avstängning av nationen och dess distansryttare som trädde i kraft i mars.

Det är drygt en månad sedan FEI beslutade om avstängningen. Det handlar bland annat om att distansryttare från Förenade Arabemiraten inte får tävla internationellt och att det inte får ordnas internationella tävlingar inom landet i någon disciplin.

Avstängningen är på obestämd tid och anledningen till den är bristande hänsyn till hästars välfärd och fusk med tävlingar i samband med distansritt.

Förenade Arabemiraten har redan tidigare inkommit med en officiell förfrågan till FEI om att få beslutet om avstängning hävt, men när detta avslogs har det i stället skickats in en överklagan. ”Det är en besvikelse att Förenade Arabemiraten har valt att ta vägen att överklaga i stället för att lösa de problem som landet har och förbättra hästarnas välfärd i samband med tävlingar i distansritt”, säger FEI generalsekreterare Sabrina Zeender i ett pressmeddelande.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden