Världen
21 november 2016 05:00

SWB-sto seglar över hinder på 2,05

Vid en höjdhoppningstävling i Mexiko segrade SWB-stoet Al Cett riden av Daniel Pedraza Littlewood. Hinderhöjden låg på imponerande 2,05 meter och tangerade det nationella rekordet. Se klippet här!

SWB-sto seglar över hinder på 2,05
Al Cett och Daniel Pedraza Littlewood (skärmdump)

Det var vid stora, mexikanska tävlingar i helgen som Daniel Pedraza Littlewood vann höjdhoppningsklassen med Hannah Torganders uppfödning Al Cett 29863 (F.4) (SWB, sto, f-06 e Al Cantino-Cardento). Främsta motståndare var Martín Jimenez på Arturo Parada, men det blev alltså Daniel och Al Cett som seglade över det 2,05 meter höga hindret.


Al Cett och hennes team med Daniel Pedraza Littlewood i spetsen. Skärmdump från Rancho Deportivo del Estado de México.

Tilläggas bör att det bara är andra gången Daniel tävlar stoet. Tidigare har han bara tävlat Al Cett vid ett tillfälle och då blev det en blygsam placering i en 1,35.


Uppfödarna Hannah och Harriett Torgander med Con Cett, modern till Al Cett. Foto: Madeleine von Koch.

Modern till Al Cett är elitstoet Con Cett, som även lämnat avelshingsten och svårklasshopparen Al Cendo 1241. Uppfödaren Hannah Torgander berättar att Al Cett alltid har varit en väldigt speciell häst.
– Sista löshoppningsfilmerna innan 3-årstestet hoppade hon något så otroligt bra. Jag kommer ihåg att Mikael Nolin sa att får hon inte 10-10 så kommer han att bli mycket förundrad, berättar Hannah.
Sedan kom dagen för 3-årstestet – och så blev Al Cett brunstig.
– Så var den dagen förstörd, säger Hannah.

Något annat Hannah minns om Al Cett är när den mexikanska köparen kom och provred henne.
– Han satt med ett stort leende på läpparna hela tiden, minns Hannah.
– Han var den första jag visade henne för och jag kände redan på vägen hem att han ville ha henne, fortsätter Hanna, som tycker det är roligt att som uppfödare följa en häst som går bra – oavsett var i världen den befinner sig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden