Världen
8 december 2016 05:00

Heimdahl tar med nya rön hem

Ridsportprofilen och veterinären Karl-Henrik Heimdahl har tillbringat några dagar på en konferens med veterinärer från hela världen i Orlando, USA. "Det är intressant att få höra om nya rön," säger han.

Heimdahl tar med nya rön hem
Karl-Henrik Heimdahl åker hem från veterinärkonferensen i USA i dag. Foto: Roland Thunholm

Det är det amerikanska veterinärförbundet för hästveterinärer, American Association of Equine Practitioners, som ordnar konferensen varje år. 

Karl-Henrik Heimdahl är välkänd i ridsport- och avelskretsar. Han har bland annat varit vd och avelschef på Flyinge. Nu är han veterinär på försäkringsbolaget Agria.
– Det är alltid intressant att komma på sådana här konferenser, det är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad på, säger Karl-Henrik Heimdahl på telefon från Orlando i Florida, USA, där han har varit med sedan konferensen började i lördags. 

Programmet har varit späckat för de veterinärer från hela världen som har deltagit. Det har bland annat varit föreläsningar av världens ledande experter inom olika områden, diskussionsforum och så fanns det en stor utställning med veterinärinstrument, mediciner och annat. 
– Det är intressant att få höra om nya rön, men det handlar också om att uppdatera sig med äldre metoder och sånt som man har hört om innan, säger Karl-Henrik Heimdahl som flyger hem till Sverige i dag, torsdag. 

Är det något särskilt som har intresserat dig?
– Det är svårt att säga så här nu. Jag får tänka igenom och sortera allt och se vad jag kan ha nytta av i min position på Agria när jag väl är hemma. 

Har det varit några fler svenska veterinärer där?
– Jag har träffat några stycken, och jag vet att det har varit fler från Sverige här, men det är så stort och så mycket folk så jag har inte träffat dem. 

Konferensarrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden