Världen
10 februari 2016 06:32

Sorgligt slut för rymmar-shettis

Den lilla shetlandsponnyn på rymmen som jagades av polis och fick stor uppmärksamhet i media gick ett sorgligt öde till mötes. Hans ägare påträffades aldrig och ponnyn avlivades slutligen efter att ha gått ner sig i en grop med slam.

Den lilla brittiska shetlandsponnyn figurerade både i tidningar och på Youtube när han travade omkring inne i en stad i Sussextrakten i januari. Shettisen visade sig vara en riktig utbrytarkung och var på rymmen fyra gånger på kort tid och två av dessa gäckade han polisen som jagade honom, skriver Horse & Hound.

När ponnyn fångades in första gången försökte en djurrättsorganisation att hitta hans ägare, men utan resultat. En person i trakten åtog sig att ha hand om ponnyn under tiden och då gav sig shettisen snabbt iväg igen från hagen ett par gånger.
Den andra gången kom rapporter om att ponnyn sprang lös i Newdigate och att han nu var ordentligt stressad. Det ledde till att han sprang vidare och slutligen ramlade ner i en större grop fylld med slam. Veterinär tillkallades och beslutade att avliva ponnyn på plats för att bespara honom en plågsam död av slammet han hade fått i sig.
Fortfarande har inte ägaren hört av sig till polisen eller djurrättsorganisationen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden