Världen
28 maj 2016 07:20

Dansk ryttare i allvarlig trafikolycka

Danska ryttaren Jennifer Fogh Pedersen skadades allvarligt och fick flygas med helikopter till sjukhus efter att ha kört in i ett träd med sin hästlastbil på fredagen. Hon hade sex hästar i lastbilen vid olyckan.

35-åriga hoppryttaren Jennifer Fogh Pedersen var på väg till tävlingar i tyska Rendsburg när hon av okänd anledning tappade kontrollen på hästlastbilen, körde av vägen och in i ett träd. Förutom danskan fanns det två personer och sex hästar i lastbilen. 

Ridehesten berättar att räddningsarbetet tog flera timmar och att två av personerna fick skäras loss. Jennifer Fogh Pedersen, som bor utanför tyska Neumünster, har bland annat brutit båda benen under knäna och flögs med ambulanshelikopter till sjukhus i Kiel. 

En av de sex hästarna gick relativt lätt att rädda medan räddningsmanskapet fick arbeta hårdare med övriga fem. Fem av hästarna ska ha varit på benen efter att ha blivit räddade. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden