Världen
14 oktober 2017 09:10

Hoppryttare flyr skogsbrand

SKOGSBRANDUSA:s världscupryttare Macella O’Neill har evakuerat sin gård med 31 hästar i norra Kalifornien på grund av den stora skogsbrand som pågår där.

Macella O’Neill  driver Diamond Mountain Stables i Napa valley, Kalifornien. Området har hotats av den pågående skogsbranden en tid, och tidigare veckan beslutade hoppryttaren att evakuera sin gård.

Det handlar om 31 hästar och en del andra djur som nu har flyttats. Först kördes de olika platser i närområdet, men efter någon dag var det inte säkert där heller.
– Då åkte vi tillbaka till gården och packade som om vi aldrig ska komma tillbaka igen, säger Macella O’Neill till Horse and Hound.

Tack vare många vänner och bekanta som ställde upp med fordon och annat kunde alla 31 hästar köras till ett säkert ställe tio timmars bilresa bort.
– Det är så traumatiskt att behöva evakuera och nu har vi gjort det två gånger. Men allt har gått bra och hästarna har uppfört sig fantastiskt bra, säger Macella O’Neill.

36 personer har omkommit och nästan 3 000 hus har förstörts i branden som fortfarande inte är under kontroll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden