Världen
6 mars 2017 16:00

Bilföraren fick en stroke – Hästar i otäck krasch

(uppdaterad) Två brittiska ryttare var nyligen med om en otäck olycka. En övervakningskamera fångade kraschen där en av hästarna blir träffad av bilen med sådan kraft att den flyger upp i luften. Det har nu framkommit att föraren av bilen fick en stroke.

Bilföraren fick en stroke – Hästar i otäck krasch
Den otäcka olyckan fångades av en övervakningskamera.

Horse&Hound skriver om den otäcka olyckan. Det var i fredags som två ridande ekipage från Witcham Equestrian Centre i Cambridgeshire, Storbritannien, var ute på en lugn ridtur. Båda ryttarna bar säkerhetsvästar.

Plötsligt kommer en bil på fel sida av vägen där föraran till synes inte tar någon notis av hästarna. Enligt uppgifter i Peterborough Telegraph drabbas föraren i bilen av en stroke. Bilen krockar med ekipagen. Skäcken flyger upp i luften av smällen, och fuxen kastas på sidan i gräset. Ryttaren som satt på skäcken får ett ordentligt fall rakt ned i asfalten medan fuxens ryttare rullar iväg på gräset.

Händelsen är under polisutredning och ridcentret har därför inte velat kommentera fallet. Men på sociala medier har de lagt ut lite information om hur det gått för hästar och ryttare: ”Patsy blev påkörd av en bil men har behandlats av veterinären och vi kommer att hålla er uppdaterade med hennes återhämtning under de kommande veckorna. Jane Huck, Verity och Fleur är mörbultade och chockade”, skriver Witcham Equestrian Centre.

I ett senare inlägg meddelar de att ”Patsy haft en bra natt och att Fleur mådde bra på morgonen. Ryttarna uppges vara stela i kroppen men ändå okej”.

Bilföraren, en pensionerad brandman, uppges ha klarat sig men ligger fortfarande kvar på sjukhus.

Här kan du se den otäcka kraschen från övervakningskameran: 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden