Världen
12 mars 2017 08:00

Skaparen av robot-häst prisad

En mycket verklighetstrogen robot-häst har uppmärksammats vid en prisceremoni i USA. Tack vare den helt syntetiska hästen ökas säkerheten för både skådespelare och hästar vid filminspelningar.

Skaparen av robot-häst prisad
Den mekaniska hästen har verklighetstrogna rörelser.

Den mycket verklighetstrogna hästen skapades redan 2003 för filmen Seabiscuit. Den presenterades av Mark Rappaport, Scott Oshita, Jeff Cruts, och Todd Minobe vid Creature Effects, Inc. Nu har Todd Minobe prisats vid ”Scientific & Technical Awards” (priset även kallat ”Sci-Tech Oscar”) för den animatroniska hästen, berättar Atlas Obscura

Motiveringen var bland annat hästen gav skådespelarna ökad säkerhet och att man kan komma närmare i actionscenerna. Dessutom förbättrar den realismen för filmmakarna. Men när man ser vad den mekaniska hästen får utstå vid filmningarna så känner man också att den även ökar säkerheten för film-hästarna, att de slipper vara med i de här scenerna.

Från filmen ”Luck”:

Från filmen ”300”:

Från filmen ”True Grit”:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden