Världen
11 juli 2017 10:27

Rosa häst lockar till skratt mitt i brandkaoset

Ett missförstånd inför en förestående evakuering fick sonen Jacob att måla hela mammas häst rosa.
Solskenshistorien om den illrosa hästen lyser upp nyhetsrapporteringen från
den eldhärjade kanadensiska provins som annars har lite att glädja sig åt just nu.

Rosa häst lockar till skratt mitt i brandkaoset
Sonen Jacob missförstod mamma Cindy något när hon bad honom märka upp hästen inför en eventuell brandevakuering.

I den kanadensiska provinsen British Columbia rasar just nu ett antal kraftiga skogsbränder. De brandhärjade områdena är relativt glesbebyggda men en hel del bönder och hästägare bor och verkar i regionen.
Att evakuera en hel gård, med hästar eller annan boskap, är sällan praktiskt möjligt. Om brandområdet närmar sig gården där du bor är det däremot vanligt att man som djurägare släpper sina djur fria i samband med att man själv evakuerar och lämnar gården.
I bästa fall springer djuren undan för elden och klarar sig helskinnade.

Märker sina djur
Som ett led i förberedelserna för en eventuell evakuering har de flesta djurägare i brandriskområdena nu valt att märka bland andra sina hästar med namn och telefonnummer. Märkningen görs ofta med vattenfast sprayfärg eller märkpenna, på hästens bakdel och/eller hovarna, så att hästen i bästa fall kan komma till rätta så småningom.

Cindy Roddick, bosatt i Likely, en liten ort 10 mil norr om Williams Lake i British Columbia, är en av dem som i helgen beslutade sig för att förbereda för evakuering. Hon och familjen packade sina fordon fulla med det nödvändigaste, och Cindy bad sin femtonåriga son att ”märka upp hästarna” inför en eventuell avfärd till Vancouver. 

Missförstod uppdraget
Sonen Jacob gjorde som hans mamma bad honom. Men han missförstod uppdraget något. Jacobs hästsprayning har nu, som en liten ljusglimt mitt i allt det allvarliga, fått stor spridning via sociala medier.
Från mule till svans sprayade Jacob nämligen sin mammas häst. Rosa.

Ville måla så den syntes
Tv-kanalen Global News, som idag skriver om det illrosa missförståndet på nätet, får förklaringen till Jacobs konstnärliga infall via mamma Cindy;
”Han trodde att hans uppdrag var att måla hästen så att den skulle synas tydligt ute i skogen”.

Den rosa hästen har som sagt fått stor spridning via nätet, och trots att familjen fortsatt lever under evakueringshot kostar Cindy Roddick på sig att skämta lite mer om saken när hon intervjuas av Global News, fortfarande kvar med familj och hästar hemma på gården.
”Nu väntar vi bara på att få se om han lyser i mörkret också”. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden