Hoppning
18 november 2014 16:39
Ridsportplus

RGB på plats på hemmaplan

Från shejkerna, miljonerna och lyxen i Doha till novembermörker och kyla i Flyinge – Rolf-Göran Bengtsson är tillbaka på hemmaplan, för att rida finalen i VW-Grand Prix. Ridsport var på plats för en pratstund.

RGB på plats på hemmaplan

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    – Det känns fantastiskt bra. Visst är det trevligt med lyxen och värmen ibland, men några dagar räcker. Jag trivs egentligen bättre med det här, sa han, men kunde inte låta bli att, med ett leende tillägga:
    – Jag fick mig en riktig påminnelse om den skånska vinden på väg till stallet.

    I lördags hyllades han stort, inte minst i medierna, efter segern i finalen i Global Champions Tour, och den totala andraplatsen i serien. 3,3 miljoiner kronor totalt blev det i kassan, men det var Casall Asks hoppning som gladde Rolf-Göran mest.
    – Casall hoppade fantastiskt, nästan bäst någonsin. Banorna var enorma, väl i klass med VM.

    VM-äventyret, med den ”misslyckade” finalen, har han lagt bakom sig.
    – Jag har ridit rundorna 150 gånger i huvudet men jag har satt streck och bock i kanten och nu går jag vidare, sa han.
    – Men jag kan inte låta bli att tycka att VM-finalen är som en lottdragning, där en måste dra en nitlott. Formatet känns lite förlegat.

    VM innebar också starten på Rolf-Görans nya liv, livet som pappa. Samma dag som mästerskapet började, den 24 augusti, blev han pappa till Pamina.
    – Det ger nya dimensioner till livet. Man får större distans till det man håller på med. Ett eller två nedslag betyder inte lika mycket när man har det här lilla knytet att komma hem till.
    Både dotter och sambo, Evi Penzlin, finns med på Flyinge.
    – Det är första gången för Pamina. Nu får hon komma hem till farmor och hälsa på.

    Rolf-Göran har två hästar med i tävlingen. Det är Helena Hugosson-Feldts och Thomas Feldts hingst Turmalin 1202 (e Tornesch-Landlord) och sjuårige Chicago 131 (e Chalan-Lasino).
    – Turmalin har jag haft sedan Falsterbo, och han ska gå VW-GP-finalen. Det är en jättestor häst men mjuk och följsam att rida, menar Rolf-Göran.
    – Chicago är sju år och han är med för att lära.

    Lastbilen med hästar från stallet i Breitenburg innehöll dock flera hästar. Sambo Evi Penzlin tävlar med La Pasion de Caballo Ulika och stalljockeyn Andreas Erni rider ungdomarna Boston, Louisiana och Clintargo W.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden